Grutto gaat op reis

Grutto gaat op reis


Toen hij in 2003 in Jisp kwam wonen en de buurtkinderen Roos en Bart allerlei spannende dingen beleefden, kwam hij op het idee de avonturen van deze tieners samen te brengen in één boek met de avonturen van Piet en Mieke grutto. Van Roos en Bart werden foto’s genomen en hun belevenissen opgetekend, evenals belangrijke gebeurtenissen in Jisp waarbij zij betrokken waren. Dit resulteerde in een kleurrijk genaaid en gebonden boekwerk van 160 pagina’s met 140, vaak juweeltjes van natuurfoto’s van onder andere de bekende vogelfotografen Ed Zijp, Ton Tuinman, Dirk Tanger en Onno Steendam. Het voorwoord is van Carolien Praag, boerin van ‘De Zwethoeve’.


In dit nieuwste boek laat hij ons kennismaken met de vaak moeilijke omstandigheden waaronder de grutto’s hun reis vanuit Westelijk Afrika ondernemen en welke hindernissen zij onderweg tegenkomen. Een heel broedseizoen volgt hij Piet en Mieke grutto, tot en met het moment dat zij, samen met hun jongen, naar de overwintering gebieden in Westelijk Afrika vertrekken. De schrijver vliegt als het ware met de vogels mee en beschrijft en observeert vanuit de grutto de avontuurlijke reis die ze maken, terug naar Mauritanië, Senegal, Gambia en Guinee Bissau. Het wordt een reis waarbij overleven het sleutelwoord is en de dood vaak dichterbij is dan wij denken. De vraag is dan ook, gaat de grutto de dodo achterna? De avonturen van Roos en Bart lopen als rode draad door het broedseizoen van de vogels heen.


Deze bruine kiekendief speelt een belangrijke rol in één van de verhalen met Roos en Bart

Deze bruine kiekendief speelt een belangrijke rol in één
van de verhalen met Roos en Bart

Roos en Bart komen terug van een spannend avontuur

Roos en Bart komen terug van een spannend avontuur


Laten we hopen dat de grutto de dodo niet achterna gaat en uitsterft. Wij mensen kunnen daar positief aan meewerken. Om die reden is er achterin het boek een grutto verlanglijstje bijgevoegd. Als wij ons aan die lijst houden kunnen we nog jaren genieten van de prachtige grutto’s in ons geweldige polderland.


Wij wensen U veel lees en kijkplezier bij het lezen van dit spannende en educatieve vogel avonturenboek.


Verkoopprijs € 16,95
ISBN 978-90-813809-1-1